Гринів: Не здивуюся, якщо Китай незабаром вирішить боротися за «китайский мир» в Росії

Гринів: Не здивуюся, якщо Китай незабаром вирішить боротися за «китайский мир» в Росії

Місце Росії серед азійських країн, і воно буде не панівним

Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Ігор Гринів вважає, що Володимир Путін не лише порушив європейські правила, а й створив умови для майбутніх дзеркальних дій з боку інших держав. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«В історію він увійде, можливо, як людина, яка спробувала «собирать земли русские». Але він програв велику війну за шанс Росії стати європейською державою», - зазначив політик.
На його думку, місце Росії серед азійських країн. «Хочу, щоб росіяни зрозуміли, яким буде їхнє місце серед азійських держав. Сусіди Росії – Китай, Індія, яка активно розвивається, Японія, з якою вони сьогодні поки не можуть дати собі ради. Хоча в такій світобудові Росія точно не буде панівною країною. Європейська цивілізація базується на союзі достатньо рівних держав, з повагою до суверенітету кожної. В азійському світі все може бути інакше. Путін не тільки порушив європейські правила, він закладає умови для майбутніх дзеркальних дій із боку інших держав. Не здивуюся, якщо Китай у певний час вирішить так само боротись за «китайский мир», - зазначив Гринів.
Окрім того, політик вважає, що Російська Федерація кардинально змінилася: «Росія давно вже стала іншою. І це найбільший програш Путіна. Отут він програв по-крупному й надовго. Концепція навколо його нової імперії зазнала поразки. Він не може збудувати третій світ – не азійський і не європейський, а «руський мир». Все. Без України немає «руського мира». Тож, раді вітати Росію у великій азійській родині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: