Хто не підтримав автокефалію української церкви? Поіменне голосування у Раді

Хто не підтримав автокефалію української церкви? Поіменне голосування у Раді
Верховна Рада підтримала звернення Порошенка до Патріарха Варфоломія
Фото: Главком

Проти звернення Порошенка до Вселенського Патріарха проголосувало 36 нардепів

19 квітня у Верховній Раді відбулось голосування щодо звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців. Проти проголосувало 36 нардепів. Утрималися – троє. Не голосували - 27 осіб.

Отже, серед тих, хто підтримав проект постанови №8284 –представники фракції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Батьківщина» і депутати Радикальної партії.

Слід зазначити, що з-поміж позафракційних депутатів проти звернення президента проголосував лише нардеп Анатолій Денисенко, колишній член Партії регіонів.

Група «Відродження» здебільшого проігнорувала це голосування – їхні нардепи або були відсутні у цей час, або відмовились голосувати. Своє «проти» висловили лише двоє нардепів з групи – колишні «регіонали» Дмитро Святаш і Андрій Шипко.

Група «Воля народу» в цілому підтримала проект постанови, адже серед присутніх нардепів 11 проголосували «за».

Опозиційний блок, який, які відомо підтримує московську церкву в Україні, фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви. Із 43 нардепів фракції Опоблоку – 33 проти, дев’ятеро були відсутні на час голосування, депутатка Наталія Королевська не голосувала.

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення. 

18 квітня Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію І про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: