Порошенко виступив у Раді щодо звернення до Вселенського Патріарха

Порошенко виступив у Раді щодо звернення до Вселенського Патріарха
Петро Порошенко

Порошенко у Раді зробив заяву на підтримку помісної церкви

Сьогодні у Верховній Раді виступив президент України Петро Порошенко для представлення звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. 

Як відомо, Рада 19 квітня планує розглянути звернення до Вселенського Патріарха щодо автокефалії. Напередодні профільний комітет ВР підтримав постанову щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення. 

Верховна Рада у четвер, 19 квітня, розглядатиме звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Порошенко розраховує, що рішення щодо надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

18 квітня Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію І про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: