Верховна Рада підтримала звернення президента до Вселенського Патріарха

Верховна Рада підтримала звернення президента до Вселенського Патріарха
Верховна Рада проголосувала за звернення до Варфоломія про автокефалію української церкви
Фото: Главком

Опозиційний блок перед голосуванням намагався блокувати трибуну

Народні депутати проголосували за звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання томосу про автокефаліюп православної церкви в Україні. За це рішення проголосувало 268 нардепів.

«Як глава держави Україна, який представляє її громадян, - в тому числі і тих, які належать до української православної спільноти, які, завдяки Хрещенню, отриманому від Константинопольської Матері-церкви 1030 років тому, сповідують православну християнську віру - прошу вас надати томос про автокефалію православній церкві в Україні», - йдеться в листі Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія.

Президент наголошує на тому, що Патріарх Варфоломій – «єдина особа у світі, яка має канонічне право і законну владу вирішувати такого роду питання».

«Вся наша нація дивиться на вас з благоговінням та надією, бо саме у ваших силах - дарувати нам єдність, мир і згоду, яких ми так потребуємо і яких ми так довго були позбавлені», - йдеться в тексті.

Напередодні свої підписи під проектом постанови №8284 поставили спікер і віце-спікери парламенту, а також лідери фракцій БПП, «Народний фронт», «Самопоміч», «Радикальна партія» і «Батьківщина».

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення. 

18 квітня Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію І про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: