Імпічмент Трампа: Тейлор в Конгресі пояснив, чому безглуздо зупиняти допомогу Україні

Імпічмент Трампа: Тейлор в Конгресі пояснив, чому безглуздо зупиняти допомогу Україні
Повірений у справах США в Україні посол Вільям Тейлор

Тейлор нагадав, що українці були віроломно атаковані Росією, яка й досі продовжує свою збройну агресію проти України

Оборонна підтримка Сполученими Штатами України, яка захищає демократичні цінності від агресії РФ, є також національним інтересом США, тому рішення Трампа зупинити її задля політичної вигоди на виборах було безглуздим.

Про це заявив під час слухань у Палаті представників США тимчасовий повірений у справах США в Україні посол Вільям Тейлор.

«Україна є важливою для національної безпеки США. У той час, як Україна є найбільшою за територією державою в Європі, вона є молодою демократією, яка бореться за приєднання до Євросоюзу і покладається на Сполучені Штати», - наголосив Тейлор під час відповідей на запитання законодавців.

Він нагадав, що українці були віроломно атаковані Росією, яка й досі продовжує свою збройну агресію проти України.

«Якщо ми віримо в принципи суверенітету націй, що є основою нашої безпеки та безпеки наших союзників і друзів, якщо ми віримо, що країни повинні самі вирішувати, кого мати в союзниках в економічній, політичній площині та у сфері безпеки, ми повинні підтримувати Україну в її протистоянні агресивному сусіду»,- підкреслив американський дипломат.

Тейлор також звернув увагу, що і республіканські, і демократичні адміністрації в США впродовж майже трьох десятиліть підтримували Україну, а Конгрес запровадив суттєві санкції проти Росії, яка окупувала частину української території.

Він також пояснив на прохання конгресменів, чому в листуванні з послом Гордоном Сондлендом назвав «божевільною» ідею кабінету Трампа зупинити надання військової допомоги Україні в обмін на початок розслідування проти Байденів.

«Через те, що оборонна допомога є вкрай важливою для України, а також для наших національних інтересів, затримка цієї допомоги без обґрунтованих причин – за винятком допомоги власній політичній кампанії – є безглуздою. Це було контрпродуктивно для всього, що ми намагалися зробити (у відносинах з Україною – ред.). Це було нелогічним, не піддавалося поясненням і було божевільним», - наголосив Тейлор.

Як повідомляв Главком, 13 листопада в Палаті представників проходять перші публічні слухання в контексті розслідування з імпічменту президента США.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: