Ініціатор референдуму проти асоціації Україна-ЄС у Нідерландах співпрацював з російським пропагандистом Корніловим - розслідування

Ініціатор референдуму проти асоціації Україна-ЄС у Нідерландах співпрацював з російським пропагандистом Корніловим - розслідування
Тьєррі Боде ініціював референдум проти асоціації Україна-ЄС

Журналісти з’ясували, що співпраця Тьєррі Боде з Корніловим почалася в кінці 2015 - після інтерв´ю для російського сайту

Тьєррі Боде - ворожий до Євросоюзу ультраправий політичний діяч з Нідерландів, лідер партії «Форум за демократію» (FvD), який ініціював проведення референдуму проти ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС, мав зв’язки із прокремлівським пропагандистом Володимиром Корніловим.

Про це повідомляють журналісти у розслідуванні телепрограми Zembla і De Nieuws BV.

Володимир Корнілов у 2004- 2013 роках очолював київську філію Інституту країн СНД, який базується в Москві. Як свідчить опублікована раніше у ЗМІ електронна переписка, організація під керівництвом Корнілова регулярно надсилала звіти у Кремль.

Нідерландські журналісти з’ясували, що співпраця Тьєррі Боде з Корніловим почалася в кінці 2015 - після інтерв´ю для російського сайту. «Я домовився про зустріч з ним сьогодні вдень. Це дуже впливовий хлопець», - написав Боде 2 жовтня колегам в групі FvD. Нідерландський політик також зазначав у переписці, що Корнілов працює на Путіна.

Саме за сприяння Боде пропагандистські матеріали євроскептичного спрямування авторства Корнілова активно поширювались в інформаційному просторі Нідерландів. Корнілова запрошували на виступи перед однопартійцями Боде. Тьєррі Боде поширював у соцмережах пости про те, що Україна «не є державою» і фейки російської пропаганди про «розп’ятого хлопчика» на Донбасі.

Нідерландський політик у своїй нинішній заяві намагався представити переписку щодо співпраці з Корніловим, яку оприлюднили журналісти-росзлідувачі, як розіграш. Він також заявив, нібито не знав про кремлівські зв’язки Корнілова, а тільки підозрював про це.

Консультативний референдум щодо затвердження Угоди про асоціацію України з ЄС відбувся у Нідерландах 6 квітня 2016 року. 61 % громадян, які взяли участь, висловились проти ратифікації Угоди.

«Справжня мета організаторів референдуму - це не є угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це - атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей», - наголосив п’ятий президент України Петро Порошенко після оголошення результатів референдуму 7 квітня 2016 року.

Попри результати референдуму, який носив консультативний характер, завдяки наполегливим зусиллям президента Порошенка та української дипломатії Нідерланди ратифікували Угоду про асоціацію України з ЄС у червні 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: