Інспектори ОБСЄ знов не можуть потрапити до Золотого

Інспектори ОБСЄ знов не можуть потрапити до Золотого
В ОБСЄ заявили, що не можуть потрапити на ділянку Первомайськ/Золоте, щоб спостергіати за розведенням військ

Місія ОБСЄ повідомила про чергові обмеження доступу у районі Золотого

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про чергові обмеження доступу на ділянці розведення сил і засобів Первомайськ-Золоте. Про це йдеться у повідомленні СММ ОБСЄ у Twitter.

«Сьогодні знову обмежений доступ СММ до ділянки розведення Первомайськ/Золоте – ЗСУ та «ЛНР» не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)», - йдеться у повідомленні.

Також вказано, що СММ готова і може спостерігати, але потрібен доступ. «СЦКК має сприяти забезпеченню безпечного і безперешкодного доступу, координувати розмінування», - додали у місії ОБСЄ.

Як повідомляв Главком, українські військові відійшли від Петрівського.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано угоду, згідно з якою українські сили, а також бойовики відводять озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках - у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петрівське.

Угода набула чинності 22 вересня. Вона повинна бути виконана протягом 13 днів за умови, що 7 днів в цих районах буде дотримуватися режим тиші.

В МЗС cтаном на 3 жовтня заявили про зрив розведення сил і засобів з боку бойовиків, при цьому умови для розведення сил загалом виконано у районах Золотого й Петрівського.

7 жовтня відбулося розведення сил в районі Петрівського.Як зазначили сьогодні в розвідці, бойовики обіцяють відвести сили в Петрівському до 9 жовтня.

У п'ятницю повідомлялося, що місія ОБСЄ зафіксувала завершення розведення військ біля Петрівського. Втім, потім з'ясувалося, що ОБСЄ не мала доступу до всіх ділянок під час розведення підрозділів на Донбасі

Нагадаємо, протягом доби найманці 38 разів відкривали вогонь по позиціях захисників України.

Як повідомили в розвідці Міноборони, бойовики підтягнули до Іловайська російські танки і «Гради»

Також сьогодні бойовики активізували обстріли на Луганському напрямку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: