ІСД не продає ДМК, має намір відновити його роботу, - Тарута

ІСД не продає ДМК, має намір відновити його роботу, - Тарута
Сергій Тарута

Нардеп: Головною причиною зупинки меткомбінату стала блокада Донбасу

Міноритарний акціонер корпорації «Індустріальний союз Донбасу», народний депутат Сергій Тарута спростував факт проведення переговорів з групою «Метінвест» щодо продажу Дніпровського металургійного комбінату. Про це він заявив 4 липня на зустрічі з представниками профспілкового та робітничого активу ДМК, яка відбулася в будівлі заводоуправління меткомбінату, передає сайт міста Кам'янського.

«Все, що стосується продажу підприємства - залежить не від мене. Але, наскільки мені відомо, дані чутки неправдиві. На сьогодні справді ведуться переговори з керівництвом «Метінвесту», перед яким у ДМК є велика заборгованість. Цей діалог стосується не продажу комбінату, а навпаки, відновлення його діяльності», - сказав нардеп.

Відповідаючи на питання про те, до яких дій вдаються російські акціонери ІСД щодо відновлення роботи ДМК, Тарута сказав, що частина російських акціонерів відсторонилася від вирішення проблеми, «і ми, відповідно, повинні самостійно ініціювати переговори».

«Починаючи з березня 2014 року, я з ними не спілкувався з політичних мотивів. Трьох місяців простою ДМК було цілком достатньо для прийняття конкретних рішень і дій. Можливо, вони бояться висунутися в Росії і отримати по голові», - припустив нардеп.

Говорячи про перспективи націоналізації ДМК або про інший спосіб повернення державі, Тарута заявив, що в законодавстві України процедури націоналізації немає.

«Можна ініціювати банкрутство підприємства через санацію. І тоді вплив власників стає мінімальним. Я розглядаю і такий варіант», - зазначив він.

Нардеп також висловив думку, що головною причиною зупинки меткомбінату стала блокада Донбасу.

«Блокада, ініційована українськими «аля-патріотами», призвела до зупинки не тільки Алчевська, а й нашого рідного комбінату. Вважаю, що блокада - злочин. Є акціонери, які повинні вирішувати дану проблему, але у них не вийшло. Я погодився допомогти і головне моє завдання - запуск ДМК. У підприємства зараз досить серйозні проблеми: вантаж кредиторів і численні судові процеси», - сказав він.

До вирішення цих проблем, на думку нардепа, необхідно підійти комплексно: провести переговори з акціонерами, постачальниками сировини і комунальних послуг.

Як заявив нардеп, грошей, щоб одразу заплатити всім постачальникам і запустити комбінат - немає (раніше гендиректор В'ячеслав Мосьпан озвучував, що для початку роботи комбінату необхідно до $150 млн). Тому необхідно провести складні переговори і відновити довіру до менеджменту ДМК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: