Єрмак і Кулеба їдуть до Німеччини обговорювати Донбас і Крим

Єрмак і Кулеба їдуть до Німеччини обговорювати Донбас і Крим
До складу делегації увійдуть міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та глава Офісу президента Андрій Єрмак

Візит відбудеться 2 червня

Українська делегація 2 червня з робочим візитом приїде до Німеччини. На порядку денному тема Донбасу і деокупации Криму.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

Наголошується, що до складу делегації увійдуть міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, глава Офісу президента Андрій Єрмак, віце-прем'єрміністр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран і заступник голови ВП Ігор Жовква.

В Берліні делегація проведе зустрічі з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауэр.

«У ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, політику безпеки та гуманітарної ситуації на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту нормандського формату на рівні глав держав та урядів, за ініціативи деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії Covid-19», - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, у середині травня на зустріч з Донбасу в Берлін прибув головний парламентер з російської сторони Дмитро Козак, який за підсумками заявив, що нормандський формат отримає новий імпульс.

Раніше у Німеччині повідомляли, що про нову зустріч у нормандському форматі можна буде говорити після того, як сторонам вдасться досягти якогось прогресу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: