Єрмак обговорив з «нормадськими» радниками майбутню відеоконференцію контактної групи

Єрмак обговорив з «нормадськими» радниками майбутню відеоконференцію контактної групи
Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів «нормандського формату»

«Вважаю, що розширення та підвищення рівня представництва у ТКГ допоможе вдосконалити режим припинення вогню», – зазначив Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів держав – учасниць «нормандського формату».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Сторони приділили окрему увагу питанням безпеки, досягнення режиму сталого й всеосяжного припинення вогню та доступу СММ ОБСЄ на непідконтрольні Україні території Донбасу», - йдеться у повідомленні.

Також обговорили підготовку до майбутньої відеоконференції Тристоронньої контактної групи, де Україна матиме суттєво розширене представництво, включно з віце-прем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, заступниками міністрів та народними депутатами – головами профільних комітетів Верховної Ради.

«Вважаю, що розширення та підвищення рівня представництва у ТКГ допоможе вдосконалити режим припинення вогню. Саме тому вже на наступній відеоконференції ТКГ Україна буде представлена заступником міністра оборони», – зазначив Єрмак.

Раніше Єрмак пропонував «перезавантажити» контактну групу для переговорів у Мінську. У той же час керівник Офісу президента відзначив неприпустимість жодних переговорів з представниками невизнаних квазідержавних утворень.

Нагадаємо, вперше про залучення представників окремих районів Донбасу до переговорів заговорили після засідання Контактної групи 11 березня 2020 року, після якого було прийнято протокол з пунктом про створення так званої Консультативної ради.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Раніше Зеленський затвердив склад української делегації для переговорів у Мінську

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: