У Берліні пройшли переговори з Козаком без представників України

У Берліні пройшли переговори з Козаком без представників України
РосЗМІ писали, що Козака запросили на переговори, оскільки «не все можна обговорити у форматі телеконференції»

Дмитро Козак: переговори, що відбулися з німецькою стороною щодо врегулювання конфлікту на південному сході України, були конструктивними і протікали у діловому ключі

Заступник голови Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак прибув до Німеччини на переговори щодо врегулювання на Донбасі, на яких немає українських представників. Про це повідомило джерело в Міністерстві закордонних справ України, передає РБК-Україна.

Переговори, що відбулися з німецькою стороною щодо врегулювання конфлікту на південному сході України, були конструктивними і протікали у діловому ключі. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак, який 13 травня прибув до Німеччини на переговори щодо врегулювання на Донбасі.

Варто зазначити, що не  перемовинах не було представників України.

«Сьогодні у відомстві федерального канцлера відбулися додаткові консультації щодо врегулювання конфлікту на південному сході України. Діалог пройшов конструктивно і в діловому ключі», - сказав Козак журналістам.

За словами російського посадовця, учасники консультацій «досягли угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання конфлікту на Україні».

Козак очікує, що консультації в Берліні дадуть додатковий імпульс інтенсифікації переговорів з української проблематики як в «нормандському форматі», так і в контактній групі.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що кремлівський куратор Дмитро Козак, який відповідає за український напрямок, прибув до Берліна на переговори з помічником канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Російський ЗМІ писали, що Козака запросили на переговори, оскільки «не все можна обговорити у форматі телеконференції».

Козака було призначено головним куратором українського напрямку в Кремлі на початку року після того, як з цього напрямку зняла Владислава Суркова - колишнього радника президента Росії Володимира Путіна. Зміну парламентера з російської сторони пов'язують з нібито бажанням Москви врегулювати питання Донбасу.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: