У Зеленського пропонують «перезавантажити» контактну групу для переговорів у Мінську

У Зеленського пропонують «перезавантажити» контактну групу для переговорів у Мінську
Глава Офісу президента Андрій Єрмак озвучив ідеї щодо реорганізації Тристоронньої контактної групи 

Єрмак пропонує залучити до переговорів переселенців, які представлятимуть окуповані території

Україна офіційно пропонує залучити переселенців до роботи підгруп Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, як представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента за підсумками переговорів глави Офісу президента Андрія Єрмака з політичними радниками лідерів країн «нормандської четвірки».

Повідомляється, що в ході сьогоднішніх переговорів українська сторона запропонувала залучити до роботи в підгрупах внутрішньо переміщених осіб як представників ОРДЛО. Єрмак уточнив, що учасники контактної групи будуть залучати їх до дискусій, консультацій та узгодження питань, передбачених мінськими угодами.

«У той же час керівник Офісу президента відзначив неприпустимість жодних переговорів з представниками невизнаних квазідержавних утворень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вперше про залучення представників окремих районів Донбасу до переговорів заговорили після засідання Контактної групи 11 березня 2020 року, після якого було прийнято протокол з пунктом про створення так званої Консультативної ради.

Частина народних депутатів фракції «Слуги народу» звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

Голова офісу президента Ураїни Андрій Єрмак пояснив деталі зустрічі в Мінську, де було створено Консультативну раду з представниками окупованого Донбасу. Зокрема, за словами Єрмака, йшлося про відкриття нових місць для розведення сил і засобів.

Напередодні Зеленський затвердив склад української делегації для переговорів у Мінську

Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: