ЄС схвалив новий режим санкцій за використання хімічної зброї

ЄС схвалив новий режим санкцій за використання хімічної зброї

Санкції будуть стосуватися не лише тих, хто відповідає за розробку та використання хімзброї, а також тих, що надає матеріальну та технічну підтримку

Керівники зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу схвалили новий режим запровадження санкцій за застосування хімічної зброї.

«Тепер Європейський Союз зможе застосовувати санкції до осіб та організацій, залучених до розробки та використання хімічної зброї будь-де, незалежно від національності та місця розташування», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що санкції будуть стосуватися не лише тих, хто відповідає за розробку та використання хімзброї, а також тих, що надає матеріальну та технічну підтримку.

Санкції охоплюють заборону поїздок до ЄС, заморожування активів, заборону на видачу коштів підсакнційним компаніям.

«Це рішення сприяє зусиллям ЄС з протидії поширення та використання хімічної зброї, що несе серйозну загрозу міжнародній безпеці. Воно (рішення — ред.) підтримує глобальну заборону на хімічну зброю, як це передбачено Конвенцією про хімічну зброю, на фоні зростаючих хімічних атак у різних частинах світу», — зазначають у Раді ЄС.

Очікується, що санкції можуть бути запроваджені не лише стосовно Сирії, але також щодо Росії через замах на колишнього розвідника Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері, зазначає Радіо Свобода.

Раніше видання The Telegraph повідомляло, що під час переговорів у Люксембурзі 15 жовтня міністри закордонних справ країн — членів Євросоюзу затвердять нові санкції проти Росії через застосування хімічної зброї під час отруєння екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Глава МЗС Сполученого Королівства наголосив, що санкції запровадять не тільки проти РФ, а й проти інших країн, які використовують хімічну зброю.

«Упродовж багатьох років діє міжнародне табу на застосування хімічної зброї, однак після Сирії та Солсбері заборона знаходиться під загрозою. Зараз ми повинні провести червону лінію для всіх, хто намагається використовувати цю жахливу зброю. Вони повинні розуміти, що відповідальність за це буде занадто високою», — підкреслив Хант.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: