Євродепутат пропонує ввести нові санкції через агресію РФ у Азовському морі

Євродепутат пропонує ввести нові санкції через агресію РФ у Азовському морі
Російські військові

Депутати Європарламенту детально розглянуть ситуацію в Азовському морі 23 жовтня

Депутат європарламенту від Німеччини Ребека Гармс заявила про необхідність нових санкцій щодо РФ через російську агресію в Азовському морі.

Про це Гармс сказала під час засідання Комітету Європарламенту з питань безпеки й оборони, передає «Укрінформ».

«На цей час європейська реакція на агресію Росії в Азовському морі не є достатньою. Мені дійсно хотілося б знати, яким чином в Службі зовнішніх дій та у НАТО йде обговорення цього питання і шляхів реагування. Безумовно, все це є приводом для нових санкцій. Якщо такі дії Росії не матимуть жодних наслідків, то як ми можемо надалі зупиняти її агресію та агресивну тактику», - сказала Гармс.

Євродепутат також наголосила на необхідності більш чіткої позиції країн Заходу щодо внесення євроатлантичних змін до Конституції України та перспективи членства країни в НАТО.

«Ці питання є взаємопов’язаними і потребують відповіді як від НАТО, так і від ЄС», - підсумувала Гармс.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

25 вересня, о 9:35 заходом морського буксиру «Корець» завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗСУ до порту Маріуполь.

Раніше російський прикордонний катер типу «Мангуст» на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі. Відео провокацій опублікувала прес-служба Військово-морських сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: