Кардіологи назвали головну «мішень» нового штаму коронавірусу

Кардіологи назвали головну «мішень» нового штаму коронавірусу
Коронавірус зрештою призводить до запалення серцевого м'яза – міокардиту

Серцеву недостатність виявили у 7-12% госпіталізованих пацієнтів

Коронавірус продовжує поширюватися по світу та в Україні. Стали з'являтися нові штами цього вірусу і вчені стверджують, що це природний процес. Найбільшу небезпеку коронавірус представляє для людей з хронічними захворюваннями.

Лікар-кардіолог, професор медицини Фарук Джингьоз з Туреччини заявив, що новий штам коронавірусу потрапляє в організм через легені, але головною його метою є серце. Про це повідомляє CNN.

«Встановили, що першою точкою поразки мутованого коронавірусу є легені. Відомо, що в легенях є велика кількість рецепторів, з якими контактує вірус», - відзначає фахівець.

Лікар повідомив, що уражаються легені майже у всіх пацієнтів з коронавірусом і з'являється пневмонія або плеврит. У пацієнтів з тяжким перебігом хвороби посилюється дихальна недостатність, а потім доводиться підключати хворого до апарату штучного дихання. Проте головною мішенню коронавірусу є серце людини.

«Легені не є органом-мішенню, а органом-господарем. Рецептори, де вірус потрапляє і закріплюється в тілі, знаходяться не лише в легенях, але й в серці, внутрішній стінці судин, тонкому кишечнику, нирках і нервових клітинах», - додав кардіолог.

Він пояснив, що коронавірус викликає такі наслідки через те, що частинки вірусу осідають безпосередньо в самому серці й токсини викликають функціональну слабкість. Це призводить до запалення серцевого м'яза – міокардиту.

Через дії вірусу серцевий м'яз набухає, і організм не може виробляти ефективно кров'яний тиск. В результаті розвивається серцева недостатність. Серцева недостатність виявлялася у 7-12% госпіталізованих хворих.

Цей незвичайний набряк серцевих м'язів, на жаль, викликає порушення серцевого ритму разом з порушеннями в нейронної мережі серця, що приводить до раптової смерті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: