Київрада вирішила розірвати угоду з «Київенерго»

Київрада вирішила розірвати угоду з «Київенерго»

Рішення передбачає припинення договору, який існував понад 16 років

Київрада ухвалила проект рішення про розірвання угоди з ПАТ «Київенерго».

Йдеться про припинення угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27 вересня 2001 року, укладеної між Київською міською державною адміністрацією та акціонерною енергопостачальною компанією «Київенерго». 

Про це під час виступу у Київраді заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Рішення передбачає припинення договору, який існував понад 16 років. Ми нарешті повинні розпочати виконання наміченого плану щодо завершення угоди з «Київенерго» та повернення майна київській громаді. Подальше зволікання в прийнятті цього рішення - точно не на користь Києва, не на користь міської громади. Ми тоді матимемо додаткові технічні та фінансові ризики», - сказав Пантелеєв. 

За його словами, дане рішення передбачає інвентаризацію майна з подальшим поверненням його громаді. 

«Мова йде не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, 2600 кілометрів мереж, це двісті котелень, а також сміттєспалювальний завод «Енергія», тобто величезний комплекс, який складається з 90 тисяч об’єктів, які нам необхідно проінвентаризувати. Лише після проведення перевірки можемо говорити про зарахування цього майна муніципальним підприємствам. Адже міській структурі необхідно отримати 5 ліцензій на впровадження відповідної ліцензії», - зазначив він. 

Пантелеєв додав, що також рішення передбачає продовження угоди з Київенерго до завершення опалювального сезону 2017-1018 років. «Як вам відомо, діюча угода з «Київенерго» завершується 31 грудня 2017 року, тобто рівно посередині опалювального сезону, таким чином 1 січня 2018 року ми отримаємо реальні ризики перебоїв з постачанням послуг», - пояснив він.

За відповідне рішення проголосували 62 депутати Київради.

Читайте також статтю: Тепле прощання з Ахметовим. Хто грітиме киян наступної зими? 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: