Київські лікарі тримали пацієнтів реабілітаційного центру в кайданах

Київські лікарі тримали пацієнтів реабілітаційного центру в кайданах

Один із рехабів діяв у столиці, ще три - у Київській області

Група лікарів створила мережу незаконних реабілітаційних центрів, один з яких працював у Києві, а ще три - в Київській області. Для «лікування» в них використовували заборонений до обігу психотропний медикамент «Сибазон», повідомляє прес-служба обласної поліції.

Так звані рехаби діяли без відповідних ліцензій, а пацієнтів утримували проти їхньої волі. Осіб, причетних до створення реабілітаційних центрів, встановили після затримання 27-річної працівниці медичного закладу, яка займалася незаконним збутом «Сибазону».

Потім правоохоронцям стало відомо, що до розповсюдження «Сибазону» може бути причетний колега затриманої - 40-річний лікар, який працює на неповну ставку у державному медичному закладі. За службовим обов'язком він отримував вказаний препарат та використовував його у практиці, а медсестра, імовірно, мала доступ до нього. Після вивчення журналу обігу облікових препаратів поліцейські знайшли чимало порушень з боку ще однієї працівниці, яка відповідала за достовірність внесених даних.

На території зазначених центрів поліцейські встановили сім фактів утримання осіб проти їхньої волі. За свідченнями чоловіків, сюди їх привозили працівники закладу або рідні, які одразу сплачували вартість перебування (7-12 тис. грн на місяць) і пакет ліків, які призначав «лікар».

«Так звані рехаби виглядали як звичайні приватні будинки, де «лікували» пацієнтів від різних видів залежності: наркоманії, алкоголізму та ігроманії. Загалом у цих закладах перебували до 50 осіб, тобто по 10-15 пацієнтів у кожному «центрі», а термін «лікування» складав від кількох тижнів до року», - розповів начальник ГУ Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

За відмову добровільно проходити курс «лікування», зокрема, і забороненими психотропними препаратами, до пацієнтів навіть застосовували фізичну силу, кайданки та тримали у підвальних приміщеннях.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які можуть бути причетні до контрабанди, виготовлення та розповсюдження психотропних препаратів.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: