Китайська економіка демонструє подальше сповільнення

Китайська економіка демонструє подальше сповільнення

Торгові протиріччя із США негативно позначилися на економіці КНР

Відповідно до статистики, яка була опублікована в середу, в жовті 2018 року промисловість і виробництво в КНР практично не росли на фоні зменшення як зовнішнього так і внутрішнього попиту. Про це пише британське видання The Guardian.

Офіційний індекс PMI впав до позначки 50,2, що є найнижчим рівнем із липня 2016 року. При цьому падіння до позначки 50 означало б початок скорочення економіки. Так само п’ятий місяць під ряд продовжують зменшуватися експортні замовлення. Як наслідок, можна очікувати продовження політики стимулювання економіки КНР. Китайським банкам можуть дозволити зменшити кількість ліквідності, яка тримається в резервах, для збільшення кредитування. 

Окрім цього курс юаня до долара продовжує зростати – на сьогодні один долар коштує 6,96 юанів. Тим самим курс наближається до критичної позначки в 7 юанів за долар, яку було б важко уявити іще три роки тому. Дана ситуація із обмінним курсом зробить китайський імпорт більш конкурентно спроможним, але також може збільшити відтік капіталу із КНР. Окрім того Мінфін США уважно слідкує за всіма коливаннями обмінного курсу юаню на предмет штучних маніпуляцій КНР для отримання торгівельних переваг.

Саме в жовті 2018 року вступили в дію останні митні обмеження із боку США щодо КНР. Востаннє Пекін і Вашингтон обмінялися взаємним запровадженням додаткових мит 24 жовтня 2018 року. Хоча і до цього в третьому кварталі цього року китайська економіка демонструвала найнижчі темпи росту із часу економічної кризи 2008 року. Аналітики на фоні торгівельних протиріч із США не очікують покращення умов ведення бізнесу в КНР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: