Клімкін розказав європейцям, скільки їм ще треба тримати санкції проти Росії

Клімкін розказав європейцям, скільки їм ще треба тримати санкції проти Росії

У Європи нема єдиної стратегії і їй не вистачає спільної політичної волі щодо Росії, зазначив Клімкін

Санкції Євросоюзу щодо Росії повинні залишатися в силі, доки не отримаємо реальних наслідків імплементації Мінських угод. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю німецькій Die Welt, переклад якого здійснив «Главком».
«Важливим є ще умова, що санкції залишаться в силі, доки ми не отримаємо реальних наслідків імплементації Мінської угоди», - сказав міністр.
На зауваження, що наразі санкційний фронт в ЄС хитається, Клімкін зазначив: «Я вважаю, що це цілком фундаментальне питання для майбутнього ЄС загалом. Якщо сказати зараз: ми нічого не можемо зробити з Росією, яка не дотримується правил, тому ми поступаємося та відмовляємося від нашої солідарності, це матиме наслідки для виправдання самого існування ЄС та для довіри до нього як з боку самого Євросоюзу, так і з боку світу. Проблема полягає в тому, що у Європи нема єдиної стратегії і їй не вистачає спільної політичної волі щодо Росії. Ця проблема за своєю важливістю перевищує те, що наразі відбувається на Донбасі».
Глава МЗС України заявив, що Україна й далі боротиметься за те, аби солідарність в ЄС та G7 залишилася непохитною. «В будь-якому разі, ми не відступимо, тому що мова йде про майбутнє України», - підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: