Клімкін: Саміт Україна-ЄС відбудеться в жовтні або листопаді

Клімкін: Саміт Україна-ЄС відбудеться в жовтні або листопаді
Фото з відкритих джерел

За словами міністра, на саміті не тільки може бути оголошено про безвізовий режим з ЄС, але і про інші аспекти двостороннього співробітництва

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розраховує, що саміт Україна – Євросоюз пройде в жовтні або листопаді.

Про це чиновник повідомив журналістам в кулуарах 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає «Інтерфакс-Україна».

«Чи буде він в жовтні, чи буде він у листопаді, це ми зараз будемо погоджувати. Я завжди кажу і не вважаю це банальністю, що будь-яка подія має приносити результат, тому саміт Україна-ЄС має бути з точки зору часу і з точки зору наповненості бути насправді подією», - сказав він.

Глава МЗС уточнив, що сподівається на проведення саміту в кінці жовтня після Ради ЄС, або на початку листопада. За його словами, на саміті не тільки може бути оголошено про безвізовий режим з ЄС, але і про інші аспекти двостороннього співробітництва.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц розраховує на те, що Європарламент у жовтні підтримає надання Україні безвізового режиму.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не сумнівається в тому, що восени Європейський Союз прийме рішення про надання Україні безвізового режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: