Клімкін відповів Собчак, яка закликає провести повторний референдум в окупованому Криму

Клімкін відповів Собчак, яка закликає провести повторний референдум в окупованому Криму
Глава МЗС Павло Клімкін 

На подібні трюки, які легітимізують окупацію Криму Росією, ми не підемо - заявив глава МЗС України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав пропозицію кандидата у президенти Росії Ксенії Собчак про проведення повторного референдуму небезпечною. Про це міністр сказав перед щорічною зустріччю керівництва Меджлісу кримськотатарського народу з іноземними дипломатами у Києві, передає Крим.Реалії.

«У 2014-му році вона (Ксенія Собчак — ред.) називала окупацію «блискуче проведеною військовою операцією». Сьогодні ж, визнаючи факт порушення міжнародного права, вона не пропонує це виправити, а пропонує провести якийсь міфічний референдум тільки на території окупованого Криму. Хто, за визначенням, повірить у чесність цього референдуму? Такі пропозиції з боку Собчак — небезпечні. Якщо це її щира позиція — будемо розмовляти. Але на подібні трюки, які легітимізують окупацію Криму Росією, ми не підемо. Будь-який референдум, якщо він проводиться, то на всій території України», — зазначив Клімкін.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що прохання про законне в’їзд на окуповані території Криму для ведення нелегітимною агітації в нелегітимних виборах — політична шизофренія. Він додав, що для того, щоб поспілкуватися з кримськими татарами, треба приїхати до Києва та зустрітися з Меджлісом.

Згодом Собчак потрапила у базу «Миротворця». Тепер серед усіх кандидатів на пост президента РФ тільки один - Григорій Явлінський - не знаходиться в базі сайту.

Раніше Собчак пояснила, чому жителів Росії можна назвати лохами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: