Прикордонники перевірять, чи їздила Собчак до окупованого Криму

Прикордонники перевірять, чи їздила Собчак до окупованого Криму
Ксенія Собчак

Йдеться про ймовірне незаконне перебування Собчак в Криму в обхід українського законодавства

Державна прикордонна служба України вже почала перевірку повідомлень про те, що кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак раніше незаконно відвідувала Крим.

Про це у ефірі телеканалу «112 Україна» сказав помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

«Ми бачили цю інформацію, прийняли її до відома, за своїми джерелами проводимо перевірку і консультуємося з іншими правоохоронними органами», - зазначив Слободян. 

Він наголосив, що у разі підтвердження інформації про те, що Собчак дійсно перетинала український кордон через тимчасово нефункціонуючі через окупацію півострова пункти пропуску, у разі її повторного приїзду до України прикордонна служба застосує відповідні норми українського законодавства.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав намір Собчак відвідати окупований Крим «політичною шизофренією».

Раніше повідомлялося, що 6 березня  Собчак звернулася в посольство Україниза дозволом на поїздку в окупований Росією Крим.

Водночас у посольстві України в РФ не підтвердили звернення Собчак щодо відвідування Криму

Раніше Ксенія Собчак заявила, що Крим по праву належить Україні.

Також вона заявляла, що не проводитиме передвиборчу агітацію в анексованому Криму. Вона вказує, що, анексувавши Крим, Росія порушила міжнародні зобов’язання, при цьому анексія призвела до зубожіння населення Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: