Коломойський погодився передати банк державі після 20 грудня

Коломойський погодився передати банк державі після 20 грудня

Раніше у «Приватбанку» заявили, що розмови про націоналізацію – атака на банк

З 20 грудня почнеться націоналізація «Приватбанку». Ігор Коломойський та інші акціонери погодилися передати банк державі після 20 грудня.

Про це повідомляє Економічна правда.

Як пише автор, згоди Коломойського та інших кредиторів виявилося недостатньо.

«14 грудня пізно ввечері відбулася зустріч в АП, на якій прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловився проти такого сценарію. І тепер вже складно сказати, чи буде націоналізований банк до кінця року. Без згоди прем’єра цього зробити не можна», – йдеться в матеріалі.

За словами співрозмовників «ЕП», близьких до акціонерів, не виключено, що на позицію Гройсмана вплинув інший акціонер – Геннадій Боголюбов, який до цього вважався неактивною стороною переговорів.

«У будь-якому випадку позиція прем’єр-міністра виглядає переконливою, так як це може бути абсолютно не той випадок, коли вирішити проблему «Приватбанку» раніше буде краще і дешевше, навіть якщо того вимагає МВФ», – йдеться в матеріалі.

Як відомо, раніше у «Приватбанку» заявили, що розмови про націоналізацію – атака на банк. 

Як повідомило «Главкому» джерело з оточення власника Коломойського, всі домовленості відбувалися ще два місяці тому, зараз просто піднявся інформаційний галас. «У нас все спокійно, ніякої паніки немає, я ж сам тримаю гроші в Приватбанку, – запевнив «Главком» співрозмовник.

Як відомо, Приватбанк є найбільшим банком в Україні. За даними НБУ на 1 липня 2016 року, за розмірами активів він посів перше місце серед 101 чинного банку з капіталом 268,9 млрд грн. 41,66% акцій банку належать бізнесменові Ігорю Коломойському, ще 33,2525% - його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову.

Читайте також статтю «Главкома» «Націоналізація» Приватбанку. Як тягнуть бегемота з болота»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: