Команда Гриценка підписала Меморандум з бізнесом

Команда Гриценка підписала Меморандум з бізнесом

Представники Української Ради Бізнесу назвали Меморандум Кодексом розвитку

Команда Анатолія Гриценка спільно із бізнес-асоціаціями готують нову редакцію Податкового кодексу України, що дозволить бізнесу працювати чесно.

Про це стало відомо під час підписання Гриценком та Українською Радою Бізнесу Меморандуму «Країна рівних можливостей з потужною економікою».

«Кожен громадянин повинен розуміти, скільки податків він платить державі. Це допоможе не лише вивести зарплати з тіні, а й посилить суспільний контроль за державними коштами», - зазначив Гриценко.

Представники Української Ради Бізнесу назвали його Кодексом розвитку, що міститиме детальні  розрахунки  можливості  введення  податку  на  виведений  капітал.

Окрім цього, команда Гриценка та представники бізнесу заклали у Меморандум такі необхідні дії, як спрощення процедур адміністрування податків, зниження оподаткування заробітної плати, блокування  офшорних  схем, запровадження  концепції  єдиного  рахунку  для  сплати  податків  і  зборів, персональної фінансової відповідальності чиновника за блокування роботи підприємства.

Меморандум базується на десяти ключових принципах. Серед них - непорушність права власності та протидія рейдерству; захист економічних прав і свобод громадян в Україні та за її межами; демонополізація, деофшоризація і детінізація економіки; створення рівних умов для чесної конкуренції; стимулювання безготівкового обігу; ефективне і прозоре державне управління; підзвітність влади суспільству; децентралізація державної влади та зміцнення економічної бази місцевих громад; деполітизація і декомерціалізація правоохоронних і судових органів; протидія корупції на основі дієвих стимулів і невідворотності покарання.

Окрема увага приділяється інституційній реформі Державної фіскальної служби України, позбавленню силовиків важелів силового втручання в економічні процеси та утворенню натомість єдиної цивільної служби фінансових розслідувань.

«Це важливий рубіжний момент у нашій співпраці на шляху до вирішення проблем, які стоять перед країною, перед підприємцями і налагодженню нормальної, відкритої і чесної співпраці. Я вважаю, що нам це вдалося. Хочу подякувати Українській Раді Бізнесу, що об’єднує 20 галузей економіки загалом і включає 68 підприємницьких асоціацій, які спромоглися в цих складних умовах за ці роки, більшість – з нуля – створити 27 тисяч підприємств, працюючих чесно, прозоро і дають можливість працювати понад мільйону наших людей», - прокоментував Гриценко підписання Меморандуму.

Раніше повідомлялось, що команда «Громадянської позиції» розробляє економічний блок змін в країні із залученням ряду бізнес-асоціацій, яким обіцяє прозорість та чесні суди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: