Комітет ООН розглядає ситуацію із катуваннями в окупованому Криму

Комітет ООН розглядає ситуацію із катуваннями в окупованому Криму

Українські правозахисники подали до комітету ООН проти тортур доповідь про застосування РФ катувань у Криму за 2014-2018 рік

У середу, 25 липня, комітет ООН проти катувань взявся за розгляд ситуації у РФ - представникам Росії доведеться також відповідати і на питання, пов'язані із катуваннями у Криму.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

«Українські правозахисники подали до комітету ООН проти тортур доповідь про застосування РФ катувань у Криму за 2014-2018 рік. У доповіді зібрані різні факти застосування катувань, які зафіксовані правозахисниками за період окупації Криму», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правозахисні організації надали інформацію про жорстокі катування, які застосовувалися щодо політв'язнів Кремля Кольченка та Сенцова, щодо «українських диверсантів», активістів Євромайдану.

У доповіді також зібрані факти про насильницькі зникнення кримчан, катування задля схиляння до співпраці зі спецслужбами, факти нелюдського поводження з ув'язненими в сімферопольському СІЗО.

Розгляд ситуації із застосовуваними Росією катувань продовжиться 26 липня. Доповідь, авторами якої є Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ, Регіональний центр прав людини та Медійна ініціатива за права людини, розміщена на сайті ООН.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний суд ООН в Гаазі наполягає на виконанні Росією наказу суду про відновлення роботи Меджлісу кримськотатарського народу.

До слова, 25 липня США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної декларації. У заяві держсекретаря Майка Помпео вказується, що США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Державний департамент США вручив Кримську декларацію групі українських посадовців, серед яких був лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Читайте також повний текст Кримської декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: