Компанії Коломойського хочуть відсудити у «Приватбанку» 9 млрд грн

Компанії Коломойського хочуть відсудити у «Приватбанку» 9 млрд грн
Екс-власники Приватбанку Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський

«Приватбанк», в свою чергу, подав у суди позови на 23,8 млрд грн

Компанії, пов'язані з колишніми власниками «Приватбанку», подали до фінустанови 92 позови на 8,913 млрд грн. Відповідні дані наведені в презентації банку.

Згідно з документом, загалом кількість поданих до банку позовів становить 2,902 тис. на суму 20,185 млрд грн.

За даними голови правління «Приватбанку» Олександра Шлапака, фінустанова, в свою чергу, подала в суди позови на 23,8 млрд грн.

«Загальна сума претензій за позовами, які ми подали, - 23,8 млрд грн. Це не обов'язково колишні акціонери, але й вони там є», - сказав він журналістам після прес-конференції.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України розслідують декілька справ, пов'язаних з «Приватбанком».

Також олігарх Ігор Коломойський звернувся до суду із позовом про оскарження визнання неплатоспроможним «Приватбанку» і націоналізації.

Також відомо, що проти «Приватбанку» подано позовів на 9 мільярдів гривень.

Нагадаємо також, що стали відомі зобов'язання Коломойського і Боголюбова по «Приватбанку». Коломойський і Боголюбов в своєму листі до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана від 16 грудня 2016 року передбачили можливість пролонгації терміну реструктуризації ряду кредитів банку до 2018 року. Необхідною умовою для такої пролонгації названа реструктуризація 75% сукупної основної суми відповідних кредитів до 1 липня 2017 року.

Нацбанк 3 липня заявив, що колишні власники «Приватбанку» не виконали зобов'язання з реструктуризації кредитів банку. Тому почалася процедура примусового стягнення боргів.

Нагадаємо, сьогодні, 4 липня, стало відомо, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про доведення «Приватбанку» до неплатоспроможності.

Читайте також статті:

«Борги віддають лише боягузи». Як держава потрапила у пастку Коломойського

Що відбувається з «Приватбанком»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: