Контактна група обговорила відкриття нових пунктів пропуску на Донбасі

Контактна група обговорила відкриття нових пунктів пропуску на Донбасі

Пункти пропуску планують відкрити в районі Золотого та Щастя

Тристороння контактна група під час сьогоднішньої відеоконференції обговорила підготовку до відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Так, під час відеоконференції сторони, спираючись на гуманітарні критерії, наголосили на необхідності активізації підготовки до відкриття КПВВ в районі населених пунктів Золоте та Щастя, що на лінії розмежування.

У межах роботи безпекової групи українська сторона розділила занепокоєння представників ОБСЄ щодо факту блокування роботи СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях України та наполягла на безумовному й безперешкодному доступі спостерігачів до тимчасово окупованих територій Донбасу.

Також у межах безпекової групи продовжилася робота з визначення наступних ділянок розведення сил і засобів. Українська сторона наполягає, що такі ділянки повинні відповідати запитам гуманітарного характеру та створювати осередки безпеки для місцевих мешканців – громадян України. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на засідання ТКГ у Мінську 11 березня сторони домовилися про одночасне відкриття двох нових КПВВ на Донбасі. Мова йшла про нові пункти пропуски поблизу Золотого та Щастя.

Раніше також повідомлялося, що зустріч радників лідерів нормандської четвірки перенесли через коронавірус.

Як повідомлялося, Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО (документи).

Нагадаємо, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який опікується тепер українським напрямком, анонсував появу нового механізму врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: