Проти мера Івано-Франківська, який наказав вивезти ромів, відкрили кримінальну справу

Проти мера Івано-Франківська, який наказав вивезти ромів, відкрили кримінальну справу
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наказав поліції вивезти ромів з міста

Марцінківу може загрожувати до п’яти років обмеження волі

Через висловлювання мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про примусове виселення ромів відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Неприпустимо, коли посадова особа дозволяє собі спілкуватися мовою ворожнечі. Ніхто не має права дискримінувати людей за будь-якою ознакою, зокрема і за національною чи етнічною приналежністю. Особливо обурює, що у цих цілях намагалися використати поліцію», - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко..

Він заперечив, що поліцейські насильно вивезли ромів з Івано-Франківська до Закарпатської області.

«Наголошую, що поліцейські насильно не змушували осіб ромської народності покидати територію області та нікуди їх не перевозили. Переконаний, що слідчі поліції під час досудового розслідування детально розберуться в цій ситуації. Я закликаю усіх громадян до взаємоповаги і толерантного ставлення», - підкреслив Клименко.

За фактом висловлювання міського голови слідчі поліції Івано-Франківщини розпочали кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України, це – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Максимальна санкція статті - до п’яти років обмеження волі.

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив вивезти з міста у Закарпатську область людей ромської національності. Однак правоохоронці «не повністю впоралися з цим завданням» і мер наполіг на тому, щоб вони завершили почате.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: