До України увірвалося 69 автівок путінського «гумконвою»

До України увірвалося 69 автівок путінського «гумконвою»

У пункті пропуску «Донецьк» (РФ) під час слідування «гумконвою» були присутні журналісти телеканала «Россия 24»

Сьогодні, 22 вересня, вранці Росія вкотре в однобічному порядку здійснила пропуск на територію України 56-го так званого гуманітарного конвою.
Як повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, з 6:25 до 7:20 через пункти пропуску «Донецьк» (РФ) та «Матвєєв Курган» (РФ) на в’їзд до України прослідувало дві колони «гумконвою» у складі 69 автомобілів.
«Оскільки РФ укотре грубо порушила норми міжнародного і національного права, що регламентують порядок відправлення гуманітарних вантажів, і представники МКЧХ також не брали у цьому участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», – зазначив Слободян.
За його даними, під час візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнені нібито продуктами харчування та медикаментами. «Водночас особливістю 56-го т.зв. гумконвою можна вважати невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки, окрім заявлених товарів, в’їхали вантажівки з книгами (1 а/м), меблями (1 а/м) та сантехнікою (1 а/м), а також кількості транспортних засобів (заявлено – 60, в’їхало – 69)», – написав речник ДПСУ.
Він додав, що у пункті пропуску «Донецьк» (РФ) під час слідування «гумконвою» були присутні журналісти телеканала «Россия 24».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: