Крисіна взяли під варту на два місяці

Крисіна взяли під варту на два місяці
Юрій Крисін у суді

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія

Дарницький райсуд Києва, в якому відбулось підготовче засідання у справі, щодо викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014, задовольнив клопотання прокуратури, щодо обрання одному з обвинувачених Юрію Крисіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без внесення застави.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Юрій Крисін знову за гратами. Дарницький районний суд м.Києва обрав організатору і учаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це поки ще не перегляд вироку. Сьогодні Крисіна заарештували в іншій справі - про пособництво у викраденні учасників Євромайдану. Це навіть не велике досягнення правосуддя - Юрій Крисін і його адвокати самі підштовхнули суд до такого рішення - неодноразовою неявкою адвокатів і підозрюваного в суд, бравадою і неприхованим бажанням затягнути розгляд справи», - написав народний депутат Мустафа Найєм.

Прокуратура назвала основні підстави для обрання такого запобіжного заходу: продовження злочинної діяльності, вплив на інших учасників процесу, перешкоджання слідчим діям шляхом ухилення від судів та можливий ризик втечі.

Нагадаємо, 5 березня у Дарницькому райсуді Києва розпочався судовий процес за обвинуваченням Крисіна у переслідуваннях, викраденні та катування ативістів Євромайдану. 15 березня суд виніс постанову про примусову доставку Крисіна 26 березня до суду через його неявку.

15 березня до суду у Дарницькому районі столиці, де розглядається справа щодо підозрюваного у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна, активісти влаштували марш.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо нападу на Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

28 лютого Крисіна виявили в лікарні. Як стверджують активісти, він перебував у дитячому відділені.

1 березня розгляд апеляційної скарги прокурора про рішення Шевченківського суду щодо Юрія Крисіна у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія перенесли на 19 березня. Ані Юрій Крисін, ані його захист на суд не з’явилися.

Читайте також статтю: «Шкаф» та його скелети. Справа Крисіна як вирок українському правосуддю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: