Кубів призупинив рішення про зміну статуту «Нафтогазу»

Кубів призупинив рішення про зміну статуту «Нафтогазу»

Рішення про зміну статуту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» передбачає виведення державної компанії «Укртрансгаз» з управління холдингу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі призупинило рішення про зміну статуту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що передбачає виведення державної компанії «Укртрансгаз» з управління холдингу, у зв'язку з широким суспільним резонансом.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінекономрозвитку в Twitter з посиланням на слова міністра Степана Кубіва.
«У зв'язку з широким резонансом рішення про «Укртрансгаз» мною як міністром вже призупинено», – зазначив Кубів.
Нагадаємо, раніше «Нафтогаз» заявив, що раптова зміна підпорядкування ПАТ «Укртрансгаз» від НАК «Нафтогаз України» до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) жодним чином не спрямована на виконання Україною зобов’язань Третього енергетичного пакету.
«Це рішення суперечить вимогам як Третього енергопакету, так і Закону України «Про ринок природного газу». Воно також ставить під загрозу виконання плану реформи корпоративного управління «Нафтогазу», під реалізацію якого було отримано кредит ЄБРР у розмірі $300 млн на закупівлю газу. Внаслідок неправомірних дій керівництва МЕРТ під загрозою тепер опинилася кредитна угода зі Світовим банком на суму $500 млн, необхідна для стабільного проходження опалювального сезону 2016-2017 років. Своїм рішенням міністерство порушило зобов’язання, взяті Україною перед західними партнерами та міжнародними фінансовими інституціями», – йдеться у заяві «Нафтогазу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: