Лавров побачив шантаж і підкуп у процесі перейменування Македонії

Лавров побачив шантаж і підкуп у процесі перейменування Македонії

За словами Лаврова, спекуляції про необхідність схвалення Преспанської угоди заради прискореної інтеграції в ЄС не витримують критики

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що США і європейські країни здійснюють грубе втручання в справи Македонії.

Про це він сказав в інтерв'ю грецькій газеті «Ефімеріда тон Сінтактон».

«Наяву грубе систематичне втручання США і ЄС у внутрішні справи Македонії. Зараз робляться гарячкові зусилля, щоб остаточно оформити угоду (про перейменування Македонії – ред.) на початку 2019 року. Показово, що такий поспіх підпорядкований виключно поставленому Вашингтоном завданню форсованого втягування Скоп'є в НАТО», - підкреслив глава МЗС РФ.

Він зазначив, що «спекуляції про необхідність схвалення Преспанської угоди заради прискореної інтеграції в ЄС не витримують критики», бо переговори з Брюсселем на цю тему можуть продовжуватися не один десяток років.

Лавров заявив, що після провалу референдуму щодо перейменування Македонії «на Зборах 19 жовтня продавили схвалення конституційних поправок шляхом шантажу і підкупу депутатів від опозиції».

«У цьому взяли безпосередню участь іноземні дипломати, в тому числі посол США», - сказав російський міністр.

Нагадаємо, Греція і Македонія 17 червня підписали на березі озера Преспа, через яке проходить кордон двох країн, угоду про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія. Ці домовленості поклали край багаторічним суперечкам про назву Македонії і відкрили їй двері в НАТО і Євросоюз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: