Літаки Японії провели навчання із американськими союзниками

Літаки Японії провели навчання із американськими союзниками
Літаки японських військово-повітряних сил

США залучили до навчань стратегічні бомбардувальники і стелс-винищувачі

У вівторок, 12 грудня, літаки F-15J японських військово-повітряних сил провели навчання із американськими військово-повітряними силами.

З боку США було залучено стратегічні бомбардувальники В-1В, F-35 і F-18. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Місцем проведення навчання стало небо над Східно-китайським морем південніше Корейського півострова, повідомили в Повітряних Силах самооборони Японії.

Метою даних навчань є посилення тиску на КНДР, особливо після третього запуску північнокорейської міжконтинентальної балістичної ракети 29 листопада 2017 року.

У процесі спільних маневрів льотчики двох країн не лише відпрацьовували відповідні навички пілотажу, але і вчилися спільно діяти в випадку необхідності. Два стратегічних бомбардувальники США В-1В стартували із авіабази Андерсен, яка знаходиться на Гуамі. В той же час шість літаків F-35 і чотири F-18 разом із літаком дозаправником стартували із американської авіабази в Японії. Із японського боку було чотири винищувачі F-15J і патрульний літак. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: