Литва передасть Україні бронемашини, боєприпаси й антидрони

Литва передасть Україні бронемашини, боєприпаси й антидрони
Президент Литви провів зустріч з Володимиром Зеленським
фото: Володимир Зеленський/Телеграм

Науседа: «Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб ті, хто відповідальний за злочини Росії, щоб вони були покарані»

Литва передасть Україні 10 бронемашин, боєприпаси та сучасні литовські антидрони. Про це оголосив президент Литви Гітанас Науседа 28 липня на спільній пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським.

Під час спілкування з журналістами Науседа наголосив, що Литва надавала Україні військову допомогу з початку війни, і має намір продовжувати робити це й надалі.

«Я також не з порожніми руками приїхав. Сьогодні новий пакет – це боєприпаси і десять бронемашин. Ми скоро покажемо антидрони, які виготовляються в Литві. Ми знаємо, що вам дуже потрібні ці системи», – зазначив президент Литви.

Він запевнив, що Литва ніколи не звикне та не забуде про війну в Україні – і не дасть забути про неї усьому світу.

«Ми не дозволимо й іншим забути та змучитися. Як на Заході, так і на Сході. Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб ті, хто відповідальний за злочини Росії, щоб вони були покарані», – заявив Науседа.

Також він закликав українську владу не зупинятися та продовжувати проводити необхідні реформи навіть під час війни.

Як раніше повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа, який перебуває сьогодні у Києві з робочим візитом, вручив президенту Володимиру Зеленському найвищу державну нагороду Литви – орден Вітовта Великого. 

Як повідомлялося, сьогодні, 28 липня,  у День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: