Блокада Калінінграда завершена: Литва почала пропускати поїзди з підсанкційним товаром

Блокада Калінінграда завершена: Литва почала пропускати поїзди з підсанкційним товаром
Транспортна блокада Калінінграда тривала з 17 червня
фото ілюстраційне

Перший поїзд до Калінінграда пройшов через Литву та прибув до пункту призначення

«Литовські залізниці» підтвердили, що перший поїзд із підсанкційними товарами з Росії до Калінінграда вже перетнув Литву і прибув до пункту призначення. Про це повідомляє Delfi.

«Перший поїзд до Калінінграда вже пройшов, сьогодні (26 липня) на митниці перевіряли другий», – сказав у вівторок начальник відділу комунікацій ЛЗ Мантас Дубаускас.

За словами представниці Департаменту митниці Литви Ліни Лаурінайтіте-Грігене, у вівторок на прикордонному посту Кяна завершився огляд другого поїзда з п'ятьма вагонами цементного вантажу, і його пропустили до Калінінграда.

«Його вже перевірили, і він поїхав», – сказала Лаурінайтіте-Грігене у вівторок.

Раніше литовська залізниця відновила транзит до Калінінградської області РФ товарів, внесених до санкційного списку Європейського Союзу.

Як відомо, Європейська комісія 13 липня опублікувала додаткові вказівки для держав-членів ЄС щодо транзиту товарів з Росії, де дозволила рух деяких підсанкційних товарів до Калінінградської області залізничним транспортом.

Після закінчення перехідного періоду п'ятого пакета санкцій ЄС проти Росії, через Литву заборонялося перевозити цемент, спирт, дерево, скло, алюміній, вироби з паперу, гіпс та інші товари російського походження. Раніше Литва обмежила транзит сталі та чорних металів до Калінінградської області на підставі санкцій ЄС.

Нагадаємо, 22 липня компанія вантажних перевезень LTG Cargo, що належить «Литовській залізниці» (Lietuvos gelezinkeliai), заявила про відновлення транзиту підсанкційних товарів між Росією і Калінінградом.

17 червня губернатор російського регіону Антон Аліханов заявив про обмеження залізничного транзиту вантажів через Литву до Калінінградської області заявив. Транзит підсанкційних товарів литовською територією припинився у ніч з 17 на 18 червня.

У МЗС Литви пояснили, що заборона на транзит продукції зі сталі та чорних металів між основною територією Росією та Калінінградською областю РФ через Литву запроваджена в рамках виконання санкцій ЄС.

Згодом Литва поширила обмеження на перевезення санкційних товарів до Калінінграда і на вантажний автомобільний транзит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: