Лондон впевнений в угоді щодо виходу із ЄС

Лондон впевнений в угоді щодо виходу із ЄС

Уряд переконує парламентарів підтримати план виходу із митного союзу ЄС

Міністр виходу Великої Британії із ЄС Девід Девіс заявив про те, що на сьогодні є велика ймовірність досягнення угоди між Лондоном і Брюсселем щодо британського виходу із ЄС. Тим самим він намагався мінімізувати побоювання, що на березень 2019 року сторонам не вдасться досягнути угоди, яка б визначала майбутній формат відносин. Мова йде про особливу угоду щодо зони вільної торгівлі. Дану заяву Девіс зробив під час засідання парламентського комітету. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім цього міністр виходу Великої Британії із ЄС заявив, що очікує підтримки із боку парламентарів щодо планів уряду Терези Мей залишити загальноєвропейський митний союз. Тим самим Девід Девіс намагався переконати парламентарів, в тому числі однопартійців-консерваторів, не підтримувати ідею збереження Великої Британії в митному союзі ЄС.

Оскільки хоча це і дозволило б вирішити проблему із режимом кордону із Ірландією та забезпечило б преференцій доступ британських компаній до ринку ЄС, але не дозволило б Лондону підписувати окремі угоди із третіми країнами щодо зон вільної торгівлі. Окремо Девід Девіс нагадав що питання британсько-ірландського кордону не буде проблемою під час перехідного періоду, який почнеться із березня 2019 року, в рамках якого Велика Британія іще певний час буде членом єдиного ринку і митного союзу ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: