Лозовий закликав Луценка вклонитися святим мощам і покаятися

Лозовий закликав Луценка вклонитися святим мощам і покаятися
Ігор Мосійчук і Андрій Лозовий на засіданні регламентного комітету Ради

Андрій Лозовий закликав членів регламентного комітету ВР підтримати подання на притягнення його до кримінальної відповідальності

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий, який підозрюється в ухиленні від сплати податків, готовий довести в суді свою невинуватість. Про це він заявив під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, на якому розглядається подання ГПУ про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Я нічого не боюся, я знаю, що правда на нашому боці... Шановні члени комітету, прошу вас підтримати подання на притягнення мене до кримінальної відповідальності. Я людина чесна перед Богом і перед законом. Я хочу в суді довести політичну вмотивованість, юридичну безграмотність та абсолютну неграмотність подання проти мене», - заявив Лозовий наприкінці свого тривалого виступу, в якому назвав подання «макулатурою» та переслідуванням його особисто і всієї Радикальної партії з боку генпрокурора Юрія Луценка.

За словами Лозового, він вносив у свою електронну декларацію лише «ті речі, які вважає цінними для себе».

Щодо незадекларованих святих мощей, то, за словами Лозового, такі речі не можна оцінювати. «Оцінювати безцінні мощі в якусь суму вашими псевдоекспертами - це святотатство та комуністичне блюзнірство. Я закликаю вас іти 10 хвилин пішки та вклонитися цим мощам у Свято-Феодосійському монастирі, якому я їх подарував, і покаятися за те, що ви говорите неправду, і за те, що ви чините політичні репресії», - заявив депутат, звертаючись до генпрокурора.

При цьому він закинув Луценкові, що той сам не зареєстрував колекцію холодної зброї.

Як відомо, сьогодні регламентний комітет розпочав розгляд подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Лозового. 

На засіданні, окрім представників комітету, присутні керівник Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, генпрокурор Юрій Луценко, а також Лозовий.

Перед засіданням комітету народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Андрій Лозовий, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків, отримав спадок. При цьому, за словами Луценка, Інформація з державних реєстрів свідчить, що Лозовий не отримував спадок.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

3 липня Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея.

4 липня регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. На думку членів комітету, подання генпрокурора Юрія Луценка містить суттєві недоліки в частині обґрунтування фактів зловживання Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради. Рішення комітету разом з поясненнями народного депутата буде направлено голові Верховної Ради.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: