Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея

Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея
Євген Дейдей

Комітет ВР вважає недостатньо вмотивованим подання про притягнення нардепа Дейдея до кримінальної відповідальності

Регламентний комітет не рекомендував Раді знімати з Дейдея недоторканність. «За» проголосували всі присутні, крім двох нардепів, які утрималися.

Рішення зачитав перший заступник голови регламентного комітету, нардеп від "Народного фронту" Павло Пинзенк.

«Пропоную перейти до висновку комітету. Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея Євгена підтримане та внесене до ВР генпрокурором Луценком від 21 червня 2017 року №06-295 17 є недостатньо обґрунтованим, невмотивованим та не містить конкретних фактів. Висновки слідства ґрунтуються на припущеннях, а законність одержання доказів є сумнівніми, що не може підтверджувати факт вчиненням народним депутатом Дейдеєм кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 368-2 ККУ. Також цей висновок в разі його постановлення буде направлений відповідно до регламенту голові ВР», - сказав Пинзеник.

«За» проголосували майже всі присутні члени комітету, тільки двоє утрималися.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Зазначимо, що в неділю, 2 липня, генпрокурор також розповів, що ГПУ проводить розслідування щодо деяких міністрів.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: