Луценку пригрозили позовом через передачу справи НАЗК до СБУ

Луценку пригрозили позовом через передачу справи НАЗК до СБУ

Викривачі маніпуляцій НАЗК вирішили позиватися до Луценка

Керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна та завідувач сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дівніч мають намір подати позов до генерального прокурора Юрія Луценка та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через передачу справи про маніпуляції в НАЗК до Служби безпеки України. Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила Соломатіна на своїй сторінці у Facebook.

Соломатіна та Дівніч просять правозахисників допомогти підготувати позов.

«Ми звертаємося до правозахисників та адвокатів Майдану - допоможіть нам підготувати позов до генерального прокурора та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за їхнє незаконне рішення, за брехню, зраду і порушення наших прав», - йдеться у заяві.

Соломатіна та Дівніч вважають, що СБУ не зможе об’єктивно розслідувати справу НАЗК через конфлікт інтересів. Вони зазначають, що дали свідчення на заступника начальника Управління СБУ Карпушина.

«Саме Карпушин приніс назад пакет з документами про зловживання у НАЗК, який мій колега відвіз на Різницьку. Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте. А генеральний прокурор ще й написав Мустафі Найєму, що про пакет це неправда. Тобто Юрій Луценко, не заслухавши свідчень, не перевіривши факти, не ознайомившись із матеріалами справи, вже наперед упевнений, що свідки збрехали? То які ж будуть результати такого «неупередженого» розслідування? І яка доля чекає на нас і наші сім'ї? Ми зв'язалися вчора ввечері з детективам - сподівалися, що це якась помилка. Дарма. Вони кажуть, що весь минулий тиждень возили до САПу клопотання і матеріали. Їм щоразу відмовляли», - йдеться у заяві Соломатіної та Дівніч.

Заявниці також відзначили, що будуть домагатися повернення справи НАЗК до НАБУ.

«Ми віримо тільки детективам НАБУ. Нам байдуже, які там стосунки між НАБУ, САП чи НАЗК», - додали вони.

Як відомо, раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: