Львів’янин обурився, що Зеленський виступає російською мовою

Львів’янин обурився, що Зеленський виступає російською мовою

Зеленський, як зазначив  львів’янин Святослав Літинський, порушив ст. 10 Конституції України, яка говорить про те, що державною мовою є українська

«Під час свого виступу Зеленський говорив «я, як президент», тобто це не був приватний виступ», – каже львів’янин Святослав Літинський

Житель Львова Святослав Літинський готує лист в Адміністрацію президента щодо виступу глави держави Володимира Зеленського російською мовою під час конференції iForum 23 травня.

Про це Літинський розповів у коментарі Tvoemisto.tv.

За його словами, залежно від відповіді на цей лист, він подаватиме до суду. У листі ідеться про порушення Зеленським ст. 10 Конституції України, яка говорить про те, що державною мовою є українська.

«Є роз’яснення Конституційного суду про те, що українська мова є обов’язковою для використання під час посадових дій. Під час свого виступу Зеленський говорив «я, як президент», тобто це не був приватний виступ», – каже Літинський.

Святослав Літинський – львівський активіст, викладач, який, зокрема, відомий тим, що домігся українізації багатьох міжнародних та місцевих компаній на українському ринку, а також – чиновників. Наприклад, він подавав позов щодо виступу російською мовою колишньої голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Нагадаємо, 23 травня Зеленський виступив на форумі інтернет-діячів iForum 2019 з доповіддю «Гарант Інновацій: створюємо майбутнє разом».

Зеленський та його команда з 27 травня запускають онлайн-проект «Ліфт», який дозволить охочим презентувати свої ідеї з діджиталізації держави.

Зеленський закликав українців пропонувати його команді «свої стартапи, проекти та реформи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: