Ляшко назвав тих, хто позбавляє Україну інвестицій

Ляшко назвав тих, хто позбавляє Україну інвестицій

Блокувальники та рейдери позбавляють Україну інвестицій, - вважає лідер Радикальної партії

Блокування та рейдерство є основною причиною незначних інвестицій в українську економіку з боку зовнішніх та внутрішніх інвесторів. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук зазначив Олег Ляшко, народний депутат, голова фракції Радикальної партії у Верховній Раді.

«Нацбанк прогнозує $2 мільярди інвестицій в Україну у 2018 році. Дрібні сльози! На інше з нинішньою владою і посіяним нею хаосом і беззаконням і не варто чекати. Блокування і рейдерство для інвестора - як червона ганчірка для бика!», - пише голова РПЛ.

Олег Ляшко підкреслив, що після відновлення законності Україна може очікувати на 20-30 млрд щорічно, адже інвестор буде впевнений у безпеці своїх грошей. «Коли ми відновимо в Україні закон і порядок, щороку в розвиток України вкладатимуть $20-30 мільярдів, бо інвестор - і зовнішній, і головне внутрішній! - буде упевнений у збереженні своїх коштів. Більше хороших інвесторів - більше робочих місць для українців!»,- пише нардеп.

Раніше Олег Ляшко заявляв, що блокада Донбасу – це не боротьба з контрабандою, а спроба політиків прийти до влади через економічній колапс.

Нагадаємо, блокада ОРДЛО, організована в кінці 2016-початку 2017 року народними депутатами України-представниками партії «Самопоміч», призвела до втрати контролю над всіма активами, що працювали на тимчасово окупованій території та платили податки в український бюджет. За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, блокада коштувала українській економіці понад 1% ВВП.

Блокада призвела до суттєвого дефіциту антрациту в Україні, сьогодні обсяг імпорту енергетичного вугілля сягає 25-30%. Наразі Україна переводить блоки теплових електростанцій з дефіцитної марки вугілля А на марку Г, що добувається на контрольованій території. За словами міністра енергетики Ігоря Насалика, до кінця 2019 року Україна повністю відмовиться від використання вугілля антрацитової групи.

Читайте також матеріал «Главкому» «Зима близько. Чи є запаси вугілля?».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: