Македонію і Албанію перевіряють на готовність до вступу в ЄС

Македонію і Албанію перевіряють на готовність до вступу в ЄС

Процес перевірки зобов'язує Македонію та Албанію мобілізуватися для офіційного початку переговорів щодо вступу до ЄС

Європейський союз почав процес перевірки готовності Македонії та Албанії для початку переговорів щодо вступу до блоку.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган під час візиту до Скоп’є.

«Сьогодні ми офіційно розпочали процедуру перевірки з Македонією та Албанією, визначивши шлях для відкриття переговорів про вступ в наступному році. Велика мотивація продовжувати і інтенсифікувати реформи!», - написав Ган у Twitter.

Процес перевірки зобов'язує Македонію та Албанію мобілізувати всі свої можливості для виконання передумов для офіційного початку переговорів щодо вступу до ЄС.

Двом країнам було висунуто декілька ключових умов, зокрема, завершення судових реформ, активне розслідування та винесення вироків у справах про корупцію на високому рівні, реформи секторів розвідки та безпеки та реформа у сфері державного управління.

Наприкінці червня міністри закордонних справ країн ЄС відклали початок переговорів про вступ з Албанією і Македонією до літа 2019 року через спротив Франції, Нідерландів і Данії.

Міністри вирішили, що дадуть зелене світло початку переговорів наступного року, а не зараз, як цього хотіла Греція на тлі історичної угоди щодо зміни назви Македонії.

Нідерланди, зокрема, наполягають, що для початку переговорів про членство в ЄС зміни назви недостатньо, а країни мають відповідати двом базовим критеріям верховенства права та адміністративної спроможності для початку переговорів.

В той же час, Македонія вже отримала згоду від лідерів Північноатлантичного альянсу на саміті в Брюсселі про відкриття переговорів про членство в НАТО.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: