Мати Зайцевої таємно виплачує гроші постраждалим у смертельній ДТП

Мати Зайцевої таємно виплачує гроші постраждалим у смертельній ДТП
Олена Зайцева, яка скоїла смертельну ДТП у Харкові 

Гроші жінка перераховує як Іванова для всіх потерпілих родин

Мати Олени Зайцевої, яка спричинила смертельну ДТП в Харкові (шестеро загиблих і п’ятеро травмованих), виплатить півмільйона гривень. Жінка це робить таємно.

Про це повідомляє ТСН.

Наразі досі залишається невідомим, з якою швидкістю рухався автомобіль Зайцевої. Слідчі навіть від адвокатів приховують частину матеріалів справи, кажуть потерпілі родини. Харковом ширяться чутки, що Зайцева максимального покарання не отримає.

Поза камерою слідчий озвучив батькам швидкість авто Зайцевої - 103 км/год, як зафіксовано на бортовому комп'ютері. При цьому є також у справі дані про інші швидкості - 70 км/год і 99 км/год, ідеться з експертизи та свідчень очевидців.

Паралельно слідчі зараз долучають до справи чеки від матері підозрюваної Зайцевої. Гроші жінка перераховує як Іванова для всіх потерпілих родин. Розмір однієї компенсації - 50 тисяч гривень.

Рахунки для переказу компенсацій Зайцеви шукають в інтернеті, повідомила адвокат Зайцевої Юлія Козир. Вона скаржиться, що першій перевели гроші для травмованої вагітної Жанни Власенко, але ніхто не оцінив.

«Чеки додані до матеріалів справи, щоб люди могли скористатися грошима. Власенко говорить, що їй ніхто копійки не пропонував. Але на рахунки лікарні ми їй першій перерахували. Напевно, лікарня не повідомила», - додала Козир.

Батьки загиблого Олександра Євтєєва, які від слідчого дізналися про переказ 50 тисяч гривень, кажуть, що навіть гадки не знали, хто така Іванова. Вони досі вірили, що їм помагають друзі сина. Гроші планували віддати на лікування травмованої невістки. Провідати Оксану їм дозволили вперше за місяць.

Берченки втратили у цій аварії молодшу доньку Діану, а від старшої - уже місяць як не відходять в реанімації. У неї зламаний таз, травма черепа і сильно понівечене обличчя. Попереду - пластика, перші кроки і два роки у лікарні. Оксану ніщо більше не лякає. Задля чесного розслідування загибелі її чоловіка і сестри, котрих у неї забрали, вона записала на телефоні перше звернення з реанімації: «Я хочу звернутися до кожної людини, хто має стосунок до цієї справи. Якщо ви очевидець - дайте свідчення в суді. Якщо слідчий, суддя, конвоїр, прокурор - прошу вас розглянути цю справу з усією суворістю закону. Коли вам пропонуватимуть гроші не беріть їх, не ставайте учасниками безкарних убивств». 

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: