МАУ не збирається змінювати політику щодо провезення товарів із Duty Free

МАУ не збирається змінювати політику щодо провезення товарів із Duty Free

Авіакомпанія не має наміру робити виключення для товарів, куплених в аеропортах

Міжнародні авіалінії України не будуть змінювати свою політику щодо провезення товарів Duty Free в салоні літака і дозволяти їх перевезення понад встановлену норму, повідомив в інтерв'ю avianews.comпрезидент МАУ Юрій Мірошников.

«Це питання розподілу вигоди. Пасажир проходить контроль з ручною поклажею, а потім купує в Duty Free все, що завгодно. Він приходить з цим на борт, приносить додаткову вагу, забиває багажні полиці. Магазин Duty Free заробив на ньому хороші гроші, а авіакомпанія тільки витратила», - прокоментував глава МАУ.

За словами Мірошникова, за провезення всього, що є понад норми, пасажир повинен заплатити, і авіакомпанія не має наміру робити виключення для товарів, куплених в аеропортах.

«Ми цінуємо і поважаємо наших колег по логістичному ланцюжку з магазинів Duty Free в аеропортах усього світу, але ми розуміємо, що привозимо їм пасажирів. Вони роблять на цьому бізнес. Ми теж хочемо, щоб нам як мінімум компенсували витрати - мова не йде про заробіток. По-моєму, це справедливо», - підкреслив президент МАУ.

Він також додав, що на даний момент авіакомпанія не планує розширювати встановлену норму ручної поклажі 7 кг.

«Ми проводили багато досліджень, де порівнювали ваги і габарити. Якщо взяти і вибудувати в один ряд з десяток авіакомпаній і їх політику щодо ручної поклажі, то політика МАУ далеко не найжорсткіша. Ми досить ліберальні в плані габаритів», - розповів Мірошников.

Він підкресливши, що калібратори в аеропортах, встановлені для перевірки розмірів ручної поклажі, мають ліміт толерантності і більше на 5 см від встановлений норми.

«Міжнародні Авіалінії України»  — приватна українська авіакомпанія, що була заснована як державна компанія в 1992 та повністю приватизована в 2011. 

На даний момент власник авіакомпанії -  кіпрська «Онтобет Промоушінз Лімітед» і українська «Кепітел Інвестмент Проджект». МАУ входить у групу «Приват» олігарха Ігоря Коломойського. До групи «Приват» також входять авіалінії «Дніпроавіа».

Нагадаємо, з 15 січня 2019 року МАУ посилила норми провезення ручної поклажі для пасажирів, які купили квитки за безбагажними тарифами.

Такі мандрівники тепер можуть взяти на борт тільки одну валізу вагою до 7 кг і з габаритами до 55х40х20 см. До введення нової норми таким пасажирам дозволялося додаткове провезення особистих речей, наприклад, невеликий сумки, ноутбука, фотоапарата, вага яких не перевищував 5 кг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: