Міністр соцполітики розказав, що досі мешкає в панельному будинку, який треба утеплювати

Міністр соцполітики розказав, що досі мешкає в панельному будинку, який треба утеплювати
Фото з відкритих джерел

Рева зізнається, що за високих тарифів утеплюватись вигідніше

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає, що дорогі комунальні послуги змусять населення заощаджувати ресурси, зокрема, займатись утепленням приміщень. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

На думку міністра, населення досі не могло прийти до заощадження енергії за рахунок модернізації будинків, оскільки за низьких тарифів це було невигідно. «Я живу в панельному будинку у Вінниці, і 10 років я не займався утепленням. Тому що порахував, що якщо буду вкладати гроші в утеплення при тій ціні на газ, окупність настане через 30 років. Економічно вигідніше було платити більше за газ, ніж вкладати гроші в енергозбереження. Коли газ став коштувати майже 7 гривень за кубічний метр, ми разом із сусідами зробили утеплення будинку. Це стало економічно вигідніше», - наголосив Рева.

Міністр також навів приклад із минулого, коли дешеві ціни для населення призводили до «розхлюпування» цінних ресурсів. «Ми 30 останніх років існування Радянського Союзу закуповували пшеницю за долари в Канаді і США. Тому що наше сільське господарство не могло забезпечити Радянський Союз якісним зерном. Ми продавали нафту й газ, платили доларами, завозили зерно, переробляли, випікали хліб і продавали його по 20 копійок. А люди в селі цим самим хлібом годували худобу. Чому? Економічна логіка. Дешево», - розповів міністр.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, що підвищені з 1 липня тарифи на «комуналку» невдовзі будуть знижені за рахунок зменшення споживання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: