Міністр соцполітики пояснив, чим було корисне таке різке підняття тарифів: воно показало наскільки ми бідні

Міністр соцполітики пояснив, чим було корисне таке різке підняття тарифів: воно показало наскільки ми бідні

Після підняття тарифів виявилось, що 9 з 15 мільйонів домогосподарств неспроможні самостійно платити за житлово-комунальні послуги

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому» заявив, що останнє піднятя цін на газ, воду, світло та опалення виявили, наскільки українці бідні з поміж інших європейців.

«Люди сьогодні бідні. Але вони стали бідними не за останні три місяці, а за всі ці 25 років». – зазначив він.

«Давайте на якусь мить забудемо слово «тариф». От, умовно, не піднімала НКРЕКП ціни на послуги ЖКХ: які вони були – такі й залишились. На мінімальну пенсію в 1130 гривень можна прожити? Риторичне питання. На пенсію в 1600 гривень, яка є середньою по Україні, можна прожити? Риторичне питання. Чи існує ще одна країна в Європі, де є такі пенсії? Зрозуміло, що ні. Чи можна прожити на мінімальну заробітну плату в 1450 гривень? Теж зрозуміло - ні. Середня зарплата 4600 – на неї вже якось, зводячи кінці з кінцями, прожити можна. Але до чого я? Проблема, з якою ми сьогодні стикнулись - не проблема тарифів, це - проблема тотальної бідності. А тариф тільки показав, наскільки ми бідні», - вважає міністр.

Рева додав, що коли тариф підняли до європейського рівня, хоча б у першому наближенні, одразу виявилось, що 9 з 15 мільйонів домогосподарств неспроможні самостійно платити за житлово-комунальні послуги.

«Звичайно, коли люди почали порівнювати рівень життя «до» і «після», їм стало моторошно. Звідси незадоволення. Але наголошую: це ж не вчора сталося, ми до цього з вами йшли протягом 25 років…», - резюмував міністр. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: