Міністри фінансів РФ та США обговорили у Вашингтоні санкції

Міністри фінансів РФ та США обговорили у Вашингтоні санкції
Мінфін США

Урядовці провели переговори на полях весняної зустрічі Міжнародного валютного фонду і Світового Банку

Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов і глава мінфіну США Стівен Мнучін 20 квітня обговорили санкції на полях весняної зустрічі Міжнародного валютного фонду і Світового Банку.

Про це повідомила «Тасс» прес-служба російського мінфіну.

«Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов 20 квітня на полях весняної сесії керівних органів МВФ і Світового Банку у Вашингтоні зустрівся з главою мінфіну США Стівеном Мнучіним. В ході зустрічі було обговорено санкційну тематику», - повідомили в мінфіні РФ.

Також прес-служба американського міністерства фінансів повідомила про зустріч глав міністерств. Міністри обговорили питання, що зачіпають КНДР, Сирію і Україну, зазначив мінфін США, не навівши інших подробиць переговорів.

Напередодні Мнучін заявив, що санкції США проти російських бізнесменів дали той ефект, якого хотіли досягти в адміністрації президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

Зниження курсу рубля на Московській біржі почалося 9 квітня, коли євро за торгову сесію подорожчав майже на три рубля, а долар — майже на два рубля. Ослаблення курсу рубля відбувалося на тлі зниження основних біржових індексів, пов’язаного з падінням котирувань акцій російських компаній через нові американські санкції.

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

10 квітня Петро Порошенко під час візиту у Німеччину анонсував нові санкції проти Росії.

Читайте також: Або долари, або Путін. Світові ЗМІ про паніку російських олігархів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: