Мінкульт готує законопроєкт про заборону тварин у цирках

Мінкульт готує законопроєкт про заборону тварин у цирках
Державні цирки мають підготуватись до того, що їхні програми з 2021 року повинні бути без тварин

Законопроєкт заборонятиме використання тварин в усіх розважально-видовищних шоу і буде поширюватися на всі подібні заходи

Міністерство культури, молоді та спорту готує законопроєкт про заборону використання тварин у цирках з 2021 року.

Про це заявила заступниця міністра Ірина Подоляк, повідомляє пресслужба МКМС.

«У держави є політична воля, а в органах влади є розуміння, що ми перестаємо з 2021 року використовувати тварин у цирках. Це питання мусить бути врегульоване законодавчо, тому що в іншому випадку ми ставимо в нерівні умови державні цирки і пересувні цирки. Ми переконані, що закон буде ухвалено, бо є великий запит суспільства», - сказала Подоляк.

За її словами, нині тривають дискусії міністерства з двома парламентськими комітетами – екологічним і гуманітарним у підготовці цього документа. У МКМС також відбулася зустріч з віцепрем'єр-міністром з питань Євроінтеграції Дмитром Кулебою, який підтримує цю ініціативу.

«Ми маємо розуміння серед депутатського корпусу і цей процес є невідворотній. В нас є бачення, як Україна виглядатиме через 10-15 років і ми розуміємо, що гуманне ставлення до тварин, а саме повна заборона використання тварин у розважальних шоу – це цивілізаційна потреба українського суспільства», - наголосила Подоляк.

Законопроєкт заборонятиме використання тварин в усіх розважально-видовищних шоу і буде поширюватися на всі подібні заходи. Так вирівнюються позиції приватних цирків і державних.

Але документ не стосуватиметься тих галузей життєдіяльності людей, які пов’язані з партнерством з тваринами. Наприклад, кінологію скасовувати ніхто не збирається, тварин для терапії залишають і спортивні змагання за участі тварин теж будуть, пояснила заступниця міністра.

Вона зауважила, що за цей рік державні цирки мають підготуватись до того, що їхні програми з 2021 року повинні бути без тварин, мають думати про зміну репертуару. У 7 державних цирках України є 317 тварин, які задіяні у шоу. З цих тварин 96 є у власності держави. Решта – використовується у циркових шоу за угодами з організаціями чи підприємцями, які цими тваринами володіють.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: