Мінприроди у Верховному суді хоче довести, що Держекоінспекція має карати підприємства, які забруднюють повітря

Мінприроди у Верховному суді хоче довести, що Держекоінспекція має карати підприємства, які забруднюють повітря
За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, рішення попередніх судових інстанцій зупинило роботу Держекоінспекції

Фактично сьогодні працює «амністія» для підприємств-забруднювачів, що створює передумову для екологічної катастрофи в країні, - попередив міністр

Сьогодні, 22 грудня 2018 року Мінприроди України подало до Верховного суду касаційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, про визнання протиправним і не чинним наказ № 639 Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 10 грудня 2008 року та постанову шостого апеляційного адміністративного суду, яка відхилила апеляційну скаргу Мінприроди і залишила рішення першої інстанції без змін. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відміненим наказом було затверджено Методику розрахунків розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Важливо, що ця методика встановлювала єдині на території України правила визначення розмірів відшкодування і стягнення збитків в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, рішення попередніх судових інстанцій зупинило роботу Держекоінспекції України з нарахування збитків забруднювачам атмосферного повітря.

«З відміною методики процедура нарахування збитків стала неможливою. Фактично сьогодні працює «амністія» для підприємств-забруднювачів, що створює передумову для екологічної катастрофи в країні. І ми з такою ситуацією миритися не будемо. Подана касаційна скарга і я вірю, що Верховний суд своїм рішенням відстоїть права українців на життя в чистому довкіллі та відновить правила, які не дозволять підприємцям зловживати перевищенням рівенем викидів а атмосферне повітря», - підкреслює Остап Семерак.

Нагадаємо, що 2 серпня 2018 року Окружний адміністративний суд м. Києва визнав вище зазначений наказ протиправним і не чинним.

Мінприроди, не погодившись із судовим рішенням, подало апеляційну скаргу до шостого апеляційного адміністративного суду, який, на жаль, також прийняв рішення не на користь захисту українського довкілля.

Варто зазначити, що разом із касаційною скаргою було подано клопотання про зупинення виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва та Постанови шостого апеляційного адміністративного суду до закінчення їх перегляду в касаційному порядку.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: