Митрополит УПЦ МП, якого пов’язують із Порошенком, прокоментував свої шанси очолити Помісну церкву

Митрополит УПЦ МП, якого пов’язують із Порошенком, прокоментував свої шанси очолити Помісну церкву
Митрополит Вінницький і Барський Симеон 

Митрополит Симеон розповів, чому саме його «сватають» на предстоятельство в новій церкві

Митрополит Вінницький і Барський Симеон жартома говорить, що його називають претендентом на голову Помісної церкви в Україні від Московського патріархату тому, що він - вінницький. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

А якщо серйозно, каже владика Симеон, то інколи його називають кандидатом у предстоятелі єдиної Української церкви через те, що у 2014 році, був претендентом на предстоятельство в Московському патріархаті.

«Я за автокефальну церкву. Але рішення моє буде тоді, коли буде Об’єднавчий Собор», - запевняє Симеон. І додає, що наразі «все наближається до хорошого результату – побудови автокефальної церкви в Україні спільними зусиллями усіх релігійних структур в Україні, які іменують себе православними».

Нагадаємо, 13 листопада. зірвалась запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом. Єпископів зібрали у Лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Натомість верхівка УПЦ МП провела Синод та Собор, де схвалила рішення не брати участі в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: